Monday, 9 February 2015

Dapat Royalti, Kau!

Teks : Monalita Mansor
Gambar : Carian Google

Assalamualaikum. Salam Kreatif. Bismillah.

Hari ni, cikgu tak bawa nota daa...

Lalu kita sembang sajalah tentang budak-budak penulis yang menulis novelet Maraton Cinta keluaran TISS atau Tuah Idea Sakti Solution. Wah! tak sampai beberapa bulan, royalti dah masyuk. Tengok la kat pos-pos depa di facebook. Ni yang geram ni...

Apa-apa pun, tahniahlah pada puan penerbit TISS tu, kerana menghargai susah payah penulis dan susah payah editornya dengan membayar royalti kan. Setidak-tidaknya, jasa penulis berhempas pulas nyaris menghempas kepala kemudian dihempas pulak dek editor (hehehe...) berbaloi.

Tahniah, Noraz Ikha, Arniza Bella, Nur Dila dan Puss Vakker.

No comments:

Post a comment

Terima Kasih Kerana Sudi Meninggalkan Komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Tabung