Thursday, 10 July 2014

Boikot Atau Tidak? Pilihan di Tangan Anda.

Teks : Monalita Mansor
Gambar : Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Kreatif. Bismillah.

Apabila berbicara mengenai Gaza, Masijdil Aqsa dan seputarnya, pasti anda semua perasan status saya di facebook kerap membicarakannya berbanding dengan mempromosi kelas-kelas yang dianjurkan akademi???
Kenapa begitu. Adakah saya ini attention seeker? Menangguk di air yang keruh? gilakan like? Katakan apa sahaja kegilaan yang boleh anda senaraikan di sini namun, kubang darah di Timur Tengah bermula dengan Mesir diikuti Syria dan kemudiannya Palestin yang tak habis-habis ini sudah saya ikuti sekian lama. Sejujurnya saya mengikuti perkembangan blog dan facebook kerana bagi saya media arus perdana tidak mempunyai banyak maklumat. Jika ada pun maklumat yang mereka perolehi adalah daripada sekutu Israel dan kiblat media dunia - Amerika Syarikat. 

Ini adalah pandangan peribadi saya, dan saya tidak takut mengatakannya. Saya tidak berharta, malah kadang-kadang duit belanja dapur pun tergelincir, namun saya hanya ada hati. Hati dan perasaan yang sayangkan saudara seagama saya. Hati dan perasaan yang sayangkan manusia kerana nyawa manusia itu berharga dan selagi ia tidak merosakkan hak orang lain, nyawa mereka adalah hak mereka dan perlu dihormati.

Permainan Zionis membunuh kanak-kanak sebagai sasaran, juga wanita adalah taktik psikologi untuk melemahkan semangat pejuang yang menentang mereka. Agh! anda dah tahulah, tak perlu saya terangkan lagi. Cuma peranan kita sama ada mahu memboikot atau tidak, mahu bersekongkol atau tidak, anda sendiri tanggunglah. Tak usah diperbahaskan boikot bermusim, boikot keseluruhan....kalau anda percayakan akan adanya hari kiamat, hari manusia dibangkitkan dan ditanya tentang sumbangan masing-masing terhadap agama...lakukanlah sesuatu.

Wallah hu alam.

Untuk sumbangan melalui Aqsa Syarif klik di sini
Untuk sumbangan melalui Aman Palestin, klik di sini

No comments:

Post a comment

Terima Kasih Kerana Sudi Meninggalkan Komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Tabung