Sunday, 15 December 2013

Sentimental Value With A Value

Teks : Monalita Mansor
Gambar : Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Serumahtangga. Bismillah.

Sekali bahasa 'omputeh' daaa...
(Nak juga guna tajuk macam novel-novel yang ada sekarang ni - peace no war!)

Pandang kiri tengok basikal along masa kecil dulu. Pandang kanan tengok kereta sorong angah yang masih elok, tapi berhabuk. Pandang belakang, kereta lumba adik masih ada kat situ. Mulalah berair mata, mulut berkata,
"sekejap benar masa berlalu. Macam semalam aje lahirkan mereka."

Mulalah perasaan berlagu. Sayanglah, nanti bila mereka dah kahwin tak ada apa yang nak ditengok. BERHENTI. Tolonglah Cik Tipah, Cik Simah! Lorong ke dapur dah tinggal satu kaki aje. Rumah dah macam gudang tembakau. Nak tunggu apa lagi.

Di hari Ahad yang indah ni, mari kita masuk stor, kemas-kemas apa yang patut, dan campak apa-apa yang tak boleh dipakai tapi masih elok ke mudah.my. Atau, abang-abang seiras hero filem Tamil kat tepi jalan yang beli barang lusuh tu ramai, jual sahaja pada mereka. Atau, kalau barang-barang tu benar-benar elok, anda boleh jual semula pada kedai barang terpakai seperti Cash Converters. 

Selain meluaskan lorong ke dapur, melapangkan stor, dapat juga imbalan walaupun tak banyak. Lepaslah duit minyak masak sekampit, paling tidak. Tunggu apa Cik Tipah, moh le

No comments:

Post a comment

Terima Kasih Kerana Sudi Meninggalkan Komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Tabung